søndag 24. januar 2010

Ringmuren er klar - til uken skal platen støpes

Da vi var nede på Larkis (Larkollen på "svensk") på lørdag kunne vi fornøyd inspisere fremdriften så langt.
Planeringen hvor huset skal stå var klar og det var lagt en transportvei opp til huset. Planering av aktivitestareal, parkeringsplass etc tar Engseth til våren. Det samme gjelder stikkledningen fra huset og ned til koblingspunkt i veien. Rørleggeren har vært på plass og lagt ut bunnledning og elektrikeren har også vært her og gjort sitt. I følge Raymond på Byggekompaniet skal grunnplaten støpes på tirsdag.

Det blir en fantastisk utsikt hvis det nye hotellet ikke blir 4 etasjer...

Bildene er litt mørke ettersom vi var innom mange VVS- og flisebutikker i Moss, før vi kom ned til Larkollen sent på ettermiddagen. Alle butikker har jo salg nå i januar så vi skal evt kjøpe på oss innen salget avsluttes neste lørdag eller så kommer det sikkert gode tilbud utover våren også.

/Richard





Inspirasjon hentet litt her og der

I dag har vi vært en tur på Larkollen for å se hvordan det går fremover med byggingen. Nå er ringmuren på plass, og tirsdag skal de støpe platen, med andre ord det går raskt fremover. Mannen i huset kommer med en fyldigere rapport på byggeprosessen i morgen…

På veien var vi innom flere VVS-butikker, og tittet på bl.a. dusjvegger og armatur. Til badet i 1. etasje fant vi en passende dusjhjørne og håndvaskarmatur.



Armaturen fra Horus har vi faktisk aldri sett tidligere, og den passer virkelig godt inn i stilen vi har tenkt oss på vårt lille badet. Bildet er lånt fra horusfrance.com

Inspirasjonen til vårt lille 1.etasje-bad henter vi New England- og Colonial-stilen. Colonial-stilinspirasjonen har vi blant annet fra høstens Australiareise, den delen vi tilbrakte på fantastiske Pepper Hidden Vale (en resort farm i outbacken). Da vi bodde en utrolig koselige colonial-cottage, og stilen på det ene badet der er ganske lik den vi ønsker oss på vårt lille bad.



Fliser i klassisk mønster som dette vil passe, vi vil trolig kjøre en svarthvit variant.

Apropos Colonial-stilen og Pepper Hidden Vale. Etter en titt på bildene fra vår fantastiske ferie, så lengter jeg virkelig tilbake. Legger derfor med et bilde av utsikten fra terrassen vår i outbacken – bedre blir det ikke!



onsdag 20. januar 2010

Jippi - det blir plass til badkaret vi ønsker

Vi har fått svar fra Byggkompaniet Østfold, og de kan gjøre nisjen på badet i 2. etasjen større. Nå får vi plass til det badkaret vi ønsker.


Badekaret kommer fra Noro, og modellen heter Sand. Vakkert, ikke sant?

søndag 17. januar 2010

Ingen gasskomfyr likevel

Nå har vi nok en gang tenkt om – og endret litt på kjøkkenløsningen. Vi har kommet frem til gasskomfyr ikke er det mest praktiske med tanke på at barna også skal være med på matlagning. De synes det er gøy å lage mat. En interesse jeg gjerne oppmuntrer – derav ingen gasskomfyr.



I går var vi og tittet på fliser.



Over kjøkkenbenken har vi tenkt oss den klassiske hvite rektangulære varianten.

Spa-feeling ønskes

På badet i andre etasje ønsker vi oss et frittstående badekar plassert i nisjen mot trappen. Nå er utfordringen å ha nok plass til et slikt kar vi vil ha. Vi har sett på flere modeller vi liker. Men de minste av disse er 160 cm lange. I følge Byggkompaniet Østfold er nisjen kun 153 cm, men den ser bredere ut på tegningene, så vi håper vi har fått feil mål og vil spørre en gang til om det virkelig stemmer at den ikke er bredere.



På veggene i nisjen ønsker vi oss rektangulære mosaikfliser, og større rektangulare fliser i det åpne området.


Det vi ønsker er et bad som gir litt spa-følelse, og selv om badet på bildet nedenfor er veldig langt fra både størrelsen og hvordan resultatet blir, er det noe av den samme følelsen vi ønsker – og vaskene og badekaret er veldig like dem vi har sett for oss.

fredag 8. januar 2010

Skal tårnet stå?

Gravere Åge Buer, som satt i en varm gravemaskin, lurte på om tårnet virkelig skulle stå. Litt rart syntes han det var med et utkikstårn på tomten. Men tårnet det skal stå. Det er jo barnas lekestue. Derimot er det masse stein som skal fraktes bort (eller kanskje allerede er fraktet bort).

/Richard








torsdag 7. januar 2010

Masse snø og kulde stopper ikke Lars

Nå er tomten nesten ferdigsprengt (også stikkledningen til svogeren). Det ble mye mer stein enn jeg hadde forventet meg, men så er det vel når man ikke har erfaring. Erfaring har imidlertid "sprengerbasen" Lars, og vi føler at vi er gode hender. Han har sprengt bort både deler av fjellet hvor huset skal stå og sprengt for stikkledning. Det siste han holdt på med på morgenen i dag i 15 kuldegrader var å sprenge for parkering. Nedenfor ladder han for siste skytningen. Det tror jeg naboene satte pris på.



New England Bathroom

I vårt lille bad i første etasje ønsker vi å kjøre en klassisk New England stil. Med tanke på at badet størrelse er det ikke plass til mer enn en dusj, toalett og en ikke spesielt stor håndvask.

Altså intet badekar, men likevel noe i denne stilen:




Til stilen tror vi servantskapet og speilet i Talgø-serien Selma passe godt inn. Dessverre får vi ikke plass til høyskapene.


(Bildet er lånt fra http://www.talgo.no/)


søndag 3. januar 2010

For mye snø for å fortsette?

    

I dag ble det en liten tur ned til Larkollen for å sjekke hvordan det så ut. Arbeidet har stått stille siden lille julaften og deretter har det snødd (også på Larkollen). Har det kommet for mye snø slik at fremdriften stopper opp nå? Håper ikke!

Klikk her så kan du se en 360 graders filmsekvens.

Jeg passet også på og ta noen stemningsbilder fra Larkollen denne kalde dagen   (-14C). Se nedenfor

/Richard