Hvert år prøver jeg en ny julekonfektoppskrift. I fjor var det premierebaking for Mozartkuler. De smakte så utrolig godt og var så enkel å lage at de står på bakelisten for årets jul også.
Til ca. 20 kuler trenger du:
200 gram nougat
250 gram marsipan
1, 25 dl melis
100 gram mørk sjokolade (smeltes)
1. Skjær nougaten i små terninger, form 16 små kuler av nougaten og sett dem i kjøleskapet.
2. Bland marsipanen med mesteparten av melisen og elt den til den blir smidig (ta gjerne hjelp av kjøkkenmaskinen)
3. Lag en marsipanpølse, og del den i biter. Gjør 20 små marsipanformer og dekk nougatkulene med dem. Hvis marsipanen blir klisete, ha på litt melis.
4. Legg kulene tilbake i kjøleskapet. De skal være kalde før de dyppes i den smeltede sjokoladen. Deretter legges kulene til kjøling på en rist.
Både oppskriften (som er noe modifisert) og bildene er lånt fra imponline.se
for ett år siden
mmmmmm, disse skal jeg jammen teste!!! Takk du! Mette
SvarSlett