tirsdag 8. desember 2009

Mozartkuler er favorittjulekonfekten

Hvert år prøver jeg en ny julekonfektoppskrift. I fjor var det premierebaking for Mozartkuler. De smakte så utrolig godt og var så enkel å lage at de står på bakelisten for årets jul også.

Til ca. 20 kuler trenger du:

200 gram nougat
250 gram marsipan
1, 25 dl melis
100 gram mørk sjokolade (smeltes)




1. Skjær nougaten i små terninger, form 16 små kuler av nougaten og sett dem i kjøleskapet.

2. Bland marsipanen med mesteparten av melisen og elt den til den blir smidig (ta gjerne hjelp av kjøkkenmaskinen)




3. Lag en marsipanpølse, og del den i biter. Gjør 20 små marsipanformer og dekk nougatkulene med dem. Hvis marsipanen blir klisete, ha på litt melis.

4. Legg kulene tilbake i kjøleskapet. De skal være kalde før de dyppes i den smeltede sjokoladen. Deretter legges kulene til kjøling på en rist.



Både oppskriften (som er noe modifisert) og bildene er lånt fra imponline.se

1 kommentar:

  1. mmmmmm, disse skal jeg jammen teste!!! Takk du! Mette

    SvarSlett